איזו טמפרטורה מומלצת לשינה? הטיפים וההמלצות של המומחים
ככלל, האוכלוסייה האנושית נחלקת לשני חלקים מרכזיים והפוכים: אלה שאוהבים להתכרבל מתחת לפוך (ולא יבחלו באמצעים כמו הורדת הטמפרטורה במזגן בכדי לאפשר את התענוג הקטן) ומהצד השני, ניצבים אלה שמשליכים מעליהם את השמיכה דרך קבע, אפילו כשסופת גשם משתוללת בחוץ.
על פי המומחים מעולם הרפואה, הטמפרטורה האידיאלית בחדר השינה צריכה להיות באופן קבוע סביב 15-19 מעלות צלזיוס. טמפרטורה גבוהה יותר (מעל 23 מעלות) או נמוכה יותר (מתחת ל-12 מעלות) תהפוך את השינה למקוטעת, עם ריבוי יקיצות במהלך הלילה.
מה הסיבה לכך ש- 15-19 מעלות היא טמפרטורה אידיאלית לשינה?
ממחקרים עולה, כי טמפרטורות הגוף הטבעיות שלנו משתנות – עולות ויורדות על פי מחזוריות של יממה אחת( 24 שעות). טמפרטורת השיא של הגוף היא הגבוהה ביותר בשעות אחר הצהריים ולפנות בוקר (סביב השעה 5 לערך) היא יורדת לרף הנמוך ביותר שלה. כך, בחדר קריר הנטייה של הגוף להירדם ולהיכנס למצב שינה גבוהה יותר.
איך משפיעה טמפרטורה מומלצת לשינה גם על הבריאות הכללית שלנו ולמה היא חשובה?
שינה בחדר קריר והקפדה על טמפרטורות נמוכות מסייעים בהקלה על נדודי שינה ותורמים לשינה עמוקה ואיכותית. נוסף על כך (אם היתרון שבשינה מתוקה לא מהווה מוטיבציה גבוהה מספיק) שינה בחדר שהטמפרטורה בו נמוכה גם מסייעת ליריד במשקל. ככל שהטמפרטורה בגוף יורדת כך מופחתת הפרשת הורמון הסטרס קורטיזול שחלק מהשפעותיו המזיקות הן החשקים הבלתי נשלטים למאכלים עתירי שומן, מלח וסוכר, או בקיצור – ג'אנק פוד. הקפדה על שינה רציפה ואיכותית חיונית לבריאות ולמצב הרוח, הקפדה על תנאי שינה אופטימליים ובהם גם טמפרטורה מומלצת לשינה תתרום להשגת שנת לילה מתוקה.